keskiviikko 2. syyskuuta 2009

Tuhinaa pentulaatikossa <3

Vihdoinkin se tapahtui, vaikkei se mennytkään ihan niinkuin toivottiin! Eilen aamulla Gracella laski lämmöt, jonka jälkeen alkoi selvä avautumisvaihe. Avautumisvaihetta kesti noin 12h, ennen kuin varsinainen synnytys käynistyi.

Ensimmäisenä syntyi vaalea poika 166g ja poika plumpsahti kuin plussapallo ulos Gracesta :P

Aika tarkalleen tunnin kuluttua edellisestä Grace aloitti uudet tyyönnöt ja ulos tupsahti neiti vattu :)


Taas alkoi pentujen huolto ja odotus, taas meni reilu tunti kun ulos putkahti neiti Alma


Sitten alkoikin ne vaikeudet, vaikka edelliset olivat tulleet hyvin, ei pentuja useista työntöpoltoista huolimatta alkanut kuulua. Grace kävelytettiin, mutta ainoastaan supistukset vaan pahenivat, pentua ei kuulunut. Hanna koitti pennun asentoa, mutta pentu tuntui olevan tulppana kohdun ja synnytyskanavan risteyksessä. Ei muuta kuin soitto päivystykseen ja pennut fleecepeiton sisässä kylmälaukkuun ja Grace kainaloon. Lääkärikään ei oikeen osannut sanoa miksei pentu vahvoista poltoista huolimatta löytänyt tietä synnytyskanavaan, ainoana vaihtoehtona oli sektio. Sektiolla syntyi sitten Sektio Sepi, pentueen isoin pentu. Nukutuksesta aavistuksen pökkerössä oleva Sepi kuitenkin virkosi hyvin ja nyt jo on kovin kiinni tississä :)



Rankka ja raskas yö takana, jälleen kerran kysymys mielessä, miksi tähän ryhtyi? Mutta nuo ihanat tuhisevat marsut tuolla pentulaatikossa kyllä antavat vastauksen siihen <3! Nyt tarvitsee vain toivoa, että Grace toipuu hyvin sektiosta ja pennuista kasvaa isoja ja vahvoja mopsin alkuja :)!
Tytöt ovatkin varattuja, pojista toinen lähtee näillä näkymin laajasaloon, yhden pojan koti on vielä auki :)!

3 kommenttia:

Niina kirjoitti...

ISOT ONNITTELUT :D
Kyllä teillä on rankka yö takana, mutta hienosti kaikki alkoi ja päättyikin, koska kaikki voivat lopulta hyvin :) Voitte olla ylpeitä itsestänne :)

Kovin yritin olla hengessä mukana, vaikken paikan päällä ollutkaan...valvoin kännykkä kädessä ;)
Kaikki pennut todella söpösiä, erityisesti Vattu-mato <3 ;)
Gracelle rapsutukset hienosta työstä :)

Mossulan äippä kirjoitti...

Ihanat pienoliot! Kyllä toimitte hyvin ja maltilla! Aamulla heti 6lta tarkistin viestit, ei mitään ja alkoi jo 'kylmiä', mutta sitten odotus palkittiin ja olin niin iloinen, että kaikki meni hyvin ja tyttöjä ja poikia sopivasti.

Toivonpa saavani nähdä livenä tuon kvartetin, ääniä kuulin jo.

Gracelle toipumista ja rapsut!

Susu kirjoitti...

Onnittelut koko Grassulle ja koko pentueelle! Suloisia ovat!